FMP aba

FMP JURIŠA NA PLEJ OF!

FMP želi u ovoj sezoni da nastavi gdje su stali u prethodnoj takmičarskoj godini u AdmiralBet Aba ligi a to je doigravanje regionalnog takmičenja.

Popularni “Panter” koji su obilježili prvu deceniju ovog takmičenja kada su dva puta bili osvajači trofeja 2004. i 2006. godine a naredne dvije kvalifikovali su se na turnire odnosno u doigravanje. Tada niko nije ni slutio da će ta 2008. biti njihovo posljednje učešće u plej ofu sve do prošle godine kada je mladi tim napravio iznenđenje i domogao se 6. pozicije i sada žele ponoviti taj cilj.

“Panteri” su zadržali svog prvog trenera Nenada Stefanovića i to im je jedan od najvećih dobitaka u ovoj sezoni. Stefanović u novoj sezoni neće moći da računa na Brajsa Džonsa, Danila Tasića, Gereta Nevelsa i Marka Radonjića ali su stigla neka nova imena. Među novajlijama su Trejn Frejzer, bivši košarkaš Crvene Zvezde Čarls Dženkins. FMP je potpisao i litvanca odličnog šutera Paulijusa Valinskasa i krilnog igrača Bou Biča a posljednja pridošlica je Nikola Janković koji će ojačati centarsku liniju. I u ovoj sezoni i mladi igrači će dobiti šansu pa su tako pomovisani Luka Vudragović, Ogjen Matovići ANdrija Vuković.

Od prošle sezone tu su Nenad Nerandžić, Ebuka Ezundu, Marko Pavićević, Aleksa Strepanović.

Uprkos tome što nisu uspjeli da izbore jesen u FIBA Ligi šampiona, jer su zaustavljeni u finalu nakon produžetaka od danskog Baken Bersa, “Panteri” ove sezone mogu pomrsiti račune i najvećima.

Fotografija: aba-liga.com


Comments are closed.