Andrea-Anjeli PROFIMEDIA

NA POMOLU NAJVEĆA AFERA NAKON KALČOPOLIJA
Anjeliju prijeti pritvor

Juventus i dalje imaju teorijske šanse za prolazak u drugu fazu takmičenja, prvi korak jeste pobjeda nad Benfikom a onda bi u posljednjem kolu morali da dobiju PSŽ a Makabi da pobjedi Portugalce. Mnogo realnija je opcija da takmičenje nastave u Ligi Evrope ali i druge mnogo ozbiljnije stvari muče čelnike “Bjankonera”.

Svjetski i italijanski mediji prenose kako se Andrea Anjeli i ostali čelnici Juventusa nalaze pod istragom.

Javni tužilac Torina je tražio i kućni pritvor za predsednika Anjelija za vrijeme trajanja istrage, ali je zahtjev kasnije odbijen od strane sudije zbog nedostatka dokaza.

“Bjankoneri” su optuženi, a po nekim italijanskim medijima i proglašeni krivim, za lažiranje papira koji su se odnosili na finansijsko stanje kluba. Manipulisalo se cijenama na tržištu, ali i poslovima pozajmice igrača. Ukoliko je došlo do manipulacije brojkama to znači da su brojevi koji su dati UEFA kući a tiču se finansijskog fer pleja netačni! Po tvrdnjama tužioca, Juventus je falsifikovanjem papira sakrio gubitak oko 200 miliona evra tokom perioda od tri godine. Gubici iznose 542 miliona evra, a prijavljeno je 339 miliona evra.

Klub se oglasio, demantovano je bilo kakvo postojanje kriminalnih radnji. Sada je na redu advokatski tim kluba koji će imati 20 dana da odgovore na optužbe. Onda se odlučuje da li će slučaj ići kod sudije ili ne, cijeli proces bi mogao trajati mjesecima.


Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.