Kibo

OSTOJIĆ NAJAVLJUJE BORBU ZA FINALE KUPA RS
Stameni štoper Laktaša AdmiralBet o prvom dijelu sezone

Laktaši AdmiralBet su najprijatnije iznenađenje Prve lige Republike Srpske za sezonu 2022/2023. Jesenji dio prvenstva okončali su pobjedom protiv Drine iz Zvornika i završili na trećem mjestu sa 37 bodova. Ispred njih su samo Krupa sa 46 i Sloboda Novi Grad sa 42 boda.

Da igraju fin i dopadljiv fudbal svjedoči podatak da su po broju postignutih golova drugi tim prvenstva. Postigli su ukupno 45 pogodaka.

Pored napada i posljednja linija je pokazala da se na nju itekako može računati s obzirom da se po broju primljenih pogodaka (18) nalaze u top 5 timova lige.

Komadant odbrane i stameni štoper Boris Ostojić zadovoljan je partijama svog tima u dosadašnjem dijelu prvenstva:

“Svi u klubu smo zadovoljni urađenim u prvom dijelu prvenstva i sa pravom mogu reći da je ovo naša polusezona iz snova. Ostali smo „živi“ u oba kup takmičenja, a u ligi smo u samom vrhu i tu želimo da ostanemo. Teško da možemo ugroziti Krupu, ali ono što mogu obećati je borba za svaki bod u nastavku sezone.“

Od 18 primljenih golova Laktaša AdmiralBet, devet je primljeno u odsustvo Ostojića, koji ističe da ostaje žal što se nije upisao u rubriku strijelaca:

“Igrama sam zadovoljan, ostaje žal što se nisam uspio upisati u strijelce, ali posao defanzivaca je takav. Kompletna zadnja linija mnogo je doprinijela ovom rezultatu, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da smo u mnogim utakmicama uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom. Moram naglasiti da mi je posebna čast bila nositi kapitensku traku na gostovanjima u Novom Gradu i Zvorniku. Da zadovoljstvo bude još veće, oba meča smo završili bez primljenog pogotka.”

Publika u Laktašima prepoznala je požrtvovanost i zalaganje svih igrača:

“Podrška naših simpatizera nam je mnogo puta pomogla da dođemo do važnih pobjeda, kako na domaćem terenu tako i u gostima. Sa pravom mogu reći da su pravi primjer našeg 12. igrača. Nadam se da smo im se odužili dobrim igrama na terenu. Pored naših navijača, želio bih dodati da ništa ovo ne bi bilo moguće bez sjajne podrške direktora, sponzora Admiral Beta i svih ljudi u klubu, a posebno bih izdvojio direktora Igora Radeljića koji diše sa ekipom.”

Kao posljednji igrač odbrane, Ostojić bije mnoge bitke sa napadačima čitave lige, a za naš portal otkriva koji mu je špic najviše zadavao “glavobolja”:

“Najteži napadač za čuvanje je Miloš Perović iz Krupe. Odličan igrač, veoma korpulentan i jak, tako da su dueli sa njim uvijek zanimljivi. Tu bih još dodao napadača Zvijezde 09 Emanullaha Blaževića koji je takođe jako težak za čuvanje.”

Za kraj razgovora dotakao se ambicija kluba u svim takmičenjima:

“Ambicije su da ostanemo u vrhu tabele i da dobrim igrama iz drugog plana pokušamo žargonski rečeno “zakuvati” prvenstvo. Naša prednost u nastavku sezone biće domaći teren. Uzimajući u obzir da nam sve ekipe iz vrha dolaze kući (Krupa, Novi Grad, Zvijezda 09) sve je moguće, budući da smo poznati po sjajnim igrama pred domaćom publikom. Prioritet nam je kup Republike Srpske gdje imamo ambiciju da igramo finale i daćemo posljednji atom snage da to i ostvarimo. Što se kupa BiH tiče još ne znamo protivnika u narednoj fazi takmičenja. Ne prijetimo nikome, ali ko god bude igrao protiv Laktaša AdmiralBet neće mu biti lako da nas izbaci” zaključio je Ostojić.


Comments are closed.