Laktaši igrači i treneri sniped

POLUSEZONA IZ SNOVA ZA LAKTAŠE ADMIRALBET
Tim Miljana Bajića vodi bitku na tri ‘’fronta’’

Ekipa Laktaša AdmiralBet pobjedom u Zvorniku protiv Drine okončala je više nego uspješno jesenji dio prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske na visokoj trećoj poziciji sa 37 bodova, a trener Miljan Bajić ističe da je ovo istorijska sezona za ekipu.

“Nema sumnje da je prvi dio sezone više nego uspješan. Ovo je prije svega veliki uspjeh ne samo za naš klub već i za grad Laktaše, koji se ponovo vraćaju na fudbalsku mapu Republike Srpske. Nakon 10 godine ponovo smo tu gdje pripadamo u samom vrhu našeg fudbala. Od početka smo marljivo radili, doveli smo kvalitetna pojačanja koja su opravdali očekivanja. Start šampionata nije bio zadovoljavajući prije svega jer se nismo navikli na prvoligaško takmičenje, ali kako je sezona odmicala ulazili smo u formu, igre su bile sve bolje i pobjedom u Zvorniku zasluženo smo trijumfalno završili jesenji dio i zabilježili rekordni broj bodova.“

Laktaši AdmiralBet su na početku sezone doveli dosta pojačanja, a Bajić naglašava da je na vrijeme uspio posložiti sve „kockice“.

“Dolazak novih igrača je proces koji obično traje dugo zbog same afirmacije igrača na novu sredinu i saigrače. Na sreću svih nas uspjeli smo u kratkom vremenskom roku sve posložiti i od starta igrati dopadljiv fudbal „na gol više“ što pokazuje i podatak da je samo Krupa koja je lider postigla više golova od nas.“

Kvalitetan fudbal Bajićevih izabranika prepoznala je i publika koja iz kola u kolo puni tribine stadiona u Laktašima, što daje dodatni motiv u borbi za svaki bod.

“Navijači su bitan segment i ovu našu priču čine još ljepšom. Njihovu neizmjernu podršku smo imali godinama unazad, a posebno je važna za mlade igrače koji na taj način osjete važnost i težinu dresa kojeg nose. Moram se zahvaliti Upravi kluba koja ja mnogo doprinijela rezultatima koje postižemo. Od kada je ova garnitura ljudi u klubu na čelu sa predsjednikom Miroslavom Bojićem, direktorom Igorom Radeljićem i predsjednikom skupštine Milošem Brkićem izuzetno ozbiljno se radi u svim segmentima, od igračkog kadra do infrastrukture koja je potrebna za funkcionisanje kluba. Posebno se moram zahvaliti našem generalnom sponzoru AdmiralBetu bez kojeg sve ovo sigurno ne bi bilo moguće. Iskreno se radujem našoj saradnji i nadam se da ćemo još dugo godina ići zajedno ruku pod ruku.“

Ovu sezonu Laktaša AdmiralBet zasigurno je obilježila borba na tri “fronta“. Pored ligaškog dijela takmičenja, Laktaši AdmiralBet su u Kupu Republike Srpske stigli do istorijskog rezultata i plasmana u polufinale, dok su u Kupu BiH eliminisali premijerligaša, ekipu Igmana i plasirali se u osminu finala tog takmičenja.

“Iako smo već u prvenstvu napravili značajan rezultat i na druga dva „fronta“ smo pokazali svima da naša igra nije slučajnost već plod velikog truda i zalaganja. Plasman u polufinale kupa Republike Srpske je istorijski za Laktaše. U nama tinja nada do možemo otići do samog kraja jer se igraju dva meča, te ćemo pred domaćom publikom imati priliku da dobijemo bilo koga, ali vidjećemo kakav će biti žrijeb s obzirom da Borac još nije odigrao svoju utakmicu. Uspjeh u kupu BiH takođe nam znači i koristimo ga da reprezentujemo naš grad i klub u najboljem svjetlu. Spremaćemo se za narednog rivala i potruditi se da svima budemo tvrd orah.“

Na samom kraju Bajić se dotakao ambicija kluba i igračkog kadra.

“S obzirom da je duga pauza pred nama, radićemo još do kraja novembra, pa ćemo onda sjesti sa ljudima iz uprave i zajedno odlučiti o narednim koracima. Ekipu treba osvježiti, a najveći problem nam je nedostatak igrača do 21 godine i tu ćemo morati da se pojačamo. Popričaćemo sa svim igračima i obaviti razgovor jer  vjerovatno će biti i odlazaka što je normalna stvar u fudbalu. Imamo ambicije da pokušamo Laktaše AdmiralBet da zadržimo u vrhu fudbala Republike Srpske i što bolje predstavimo naš grad, pa ćemo na kraju sezone vidjeti koliko smo u tome uspjeli“, zaključio je Bajić.

Podsjetimo, Laktaši su jesenji dio prvenstva završili na trećem mjestu sa 37 bodova. Ispred njih su samo Krupa na Vrbasu sa 46 i Sloboda Novi Grad sa 42 boda.


Comments are closed.