Ener Valensija

RONALDO, MESI I ON
Strašne brojke Ekvadorca

Ekvadorski napadač Ener Valensija dao je gol i u meču protiv Holandije, čime je povećao svoj broj pogodaka na Svjetskom prvenstvu u Kataru na tri, a na posljednja dva nastupa na Mundijalima na čak šest golova. I to u nizu.

Da kuriozitet bude još veći, tih šest golova postigao je u razmaku od osam godina, jer njegova reprezentacija nije igrala na Mundijalu u Rusiji 2018, pa je dao sve golove za svoj nacionalni tim u Brazilu 2014, pa i sada u Kataru. U prvom kolu je protiv Katara dva puta bio strijelac, a u petak je umalo pokrenuo veliki preokret protiv Holanđana.

S obzirom na takav učinak, Ener Valensija izjednačio se u broju golova na Mundijalima sa Kristijanom Ronaldom i Lionelom Mesijem, koji su na posljednja tri Svjetska prvenstva takođe dali po šest golova. I sve to uz veliku prednost, jer kao prvo – igraju u jačim timovima i sa boljim saigračima, a kao drugi, Ekvador se nije kvalifikovao za Mundijal u Rusiji 2018. godine. Zaista sjajan podvig poznatog Valensije, koji se na Svjetskim prvenstvima “transformiše” u jednog od najboljih napadača na svijetu.

Valensija je rođen 1989. i igra za reprezentaciju od 2012. godine. Do sada je na 76 nastupa postigao 38 golova i rekorder je po broju pogodaka u nacionalnom timu svoje zemlje. U klupskoj konkurenciji u Evropi smo ga upamtili iz Premijer lige, gdje je tri godine igrao za Vest Hem uz pozajmicu Evertonu, a od 2020. igra za Fenerbahče.

Izvor teksta: Mondo
Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.