RUSIJA

RUSI BEZ KVALIFIKACIJA ZA EURO!

Ruski fudbal pretrpio je novi težak udarac, pošto je UEFA odlučila da ovu reprezentaciju izbaci iz žrijeba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Njemačkoj.

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Ukrajine Andrij Pavelko objavio je ovu informaciju, iako je tek trebaju ozvaničiti čelnici iz Niona.

“Rusi jednostavno nemaju za šta da se pripremaju. Rusije neće biti 9. oktobra u Frankfurtu. Barem do 2024. godine neće imati službena međunarodna fudbalska takmičenja. EURO 2024. će biti održan bez Rusije”, objavio je Pavelko.

Rusija je suspendovana iz svih međunarodnih takmičenja nakon početka rata u Ukrajini, zbog čega nije igrala baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo i shodno tome, nije imala priliku da se izbori za svoje mjesto u Kataru.

Takođe, klubovi iz Rusije izbačeni su iz evropskih takmičenja i neće igrati do daljnjeg, a sada je stigla i vijest o propuštanju još jednog velikog takmičenja.

Žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biće održan 9. oktobra u Frankfurtu.

EP za dvije godine igra će se u Njemačkoj a gradovi domaćini biće Berlin, Minhen, Dortmund, Gelzenkirhen, Stutgart, Hamburg, Dizeldorf, Keln, Lajpcig i Frankfurt.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *