Srbija pred britaniju KSS

SRBIJA TRAŽI POBJEDU PROTIV BRITANIJE
Prvi od tri ključna duela

Košarkaška reprezentacija Srbije od 20 časova gostuje Velikoj Britaniji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Svetislav Pešić odabrao je 12 igrača za ovaj duel a na spisku nema većih iznenađenja a svoj debitantski nastup u takmičarskoj utakmici za Srbiju trebalo bi da zabilježi košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović. Odlična vijest je da se timu priključio Ognjen Jaramaz, a prema posljednjim informacijama, zdravstveno stanje Ognjena Dobrića se poboljšalo, tako da bi trebalo da bude spreman za predstojeći duel.

Velikoj Britaniji će se suprotstaviti sljedećih 12 igrača: Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Marko Jeremić, Ognjen Dobrić, Nemanja Dangubić, Aleksa Radanov, Boriša Simanić, Uroš Trifunović, Marko Jagodić Kuridža, Luka Mitrović i Dušan Ristić.

Nakon utakmice sa Velikom Britanijom, Srbija u ponedeljak dočekuje Tursku u Beogradu a posljednja dva kola igraju se u februaru naredne godine. Srbija će prvo da gostuje Grčkoj a zatim na kraju kvalifikacija dočekuje Veliku Britaniju. Srbija je trenutno na diobi trećeg mjesta sa Belgijom uz omjer 3-3 dok je Velika Britanija na posljednjem mjestu sa samo jednom pobjedom iz šest mečeva. Prva je Letonija sa 5-1, druga Grčka sa 4-2, a odmah iza Srbije i Belgije je Turska sa skorom 2-4.

Tabela donosi jasan zaključak da je za Srbiju svaki meč do kraja kvalifikacija od izuzetnog značaja jer tri najbolje selekcije iz grupe ostvariće plasman na Svjetsko prvenstvo.


Izvor fotografije: KSS

Comments are closed.