Lukas Leiva twitter

SRČANI PROBLEMI JAČI OD “LIVERPULOVOG VOJNIKA”
Brazilac odlučio da ode u penziju

Brazilski fudbaler Lukas Leiva koji se proslavio igrajući za engleskog velikana Liverpul odlučio je da u 36. godini završi karijeru.

Leiva je započeo i završio u brazilskom Gremiju. U Evropu je došao 2008. godine i sve do 2017. nastupao za Liverpul. Odigrao je 346 utakmica za engleskog velikana i bio pravi “vojnik” kluba. Nakon Liverpula preselio se u Rim i u narednih pet godina bio prvotimac Lacija.

Brazislki zadnji vezni završio je karijeru zbog srčanih problema.

“Zahvalan sam za sve što mi se dogodilo u toku moje karijere. Završavam je tamo gdje i želim, ali ne na način na koji bih želio. Siguran sam da će drugi dio života takođe sjajno da počne. Hvala svima na strpljenju i ja sam morao da čekam. Nadao sam se da će se situacija promijeniti, ali to se nije dogodilo. Zdravlje mi je na prvom mjestu. Hvala klubovima u kojima sam igrao. Važan dio krenuo je iz ovog kluba i drago mi je da završavam tamo gdje sam oduvijek htio”,  saopštio je Leiva.

Pored klupskih uspjeha, osvojenog Liga kupa sa Liverpulom i Kupa Italije sa Laciom, najveće dostignuće za Leivu bila su 22 nastupa za reprezentaciju Brazila.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Twitter

Comments are closed.