Gana ronaldo

VAR NE VAŽI ZA AFRIKU (FOTO)
Ronaldo ponovo u centru skandala

Fudbaleri Gane poraženi su od Portugala u svom prvom nastupu na Mundijalu u Kataru – 3:2. Javnost u ovoj afričkoj zemlji dan nakon prvog neuspjeha na Svjetskom prvenstvu ne prestaje da priča o sudijskoj grešci koja je “pogurala” protivnika do pobjede.

Radi se o jedanaestercu koji je dosuđen nad Kristijanom Ronaldom, a taj start je privukao mnogo pažnje fudbalske javnosti.

“Ne možete da branite neodbranjivo. Trebalo je da ode do ekrana, da pogleda snimak, da poništi odluku“, rekao je čuveni engleski arbitar Majk Din.

U Gani su, očekivano, još grublji prema glavnom arbitru.

“Meni ovo nije penal, ali kada na zemlju padne igrač Ronaldove hijerarhije lakše je dunuti u zviždaljku“, komentariše Injaki Vilijams.

Selektor Oto Ado još uvijek nije shvatio zašto je dosuđen kazneni udarac.

“Utakmicu su promjenili kada su postigli gol, a to je bila zaista pogrešna odluka. Siguran sam da je kontakt bio nakon što je naš igrač dotakao loptu. Ne znam zašto u VAR sobi nisu obratili pažnju na to. Gledao sam snimak. Nevjerovatno. Mogao je samo da bude faul za nas. Poseban poklon od sudija.“

Komentar je dao i legendarni reprezentativac Gane, Asamoa Đan.

“Nisam saglasan da je ovo penal. Mekan duel. Ne može to da bude penal. Da je sudija bar provjerio sa video asistentom. Ovo je previše meko.“

Izvor teksta: Sportal
Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.