Francuzi

ZAKAZALI PRIJATELJSKU TOKOM MUNDIJALA
‘’Ludački’’ potez Francuza

Prvotimci Francuske dobiće poštedu, a oni koji nisu pobijedili Australiju juče, večeras imaju priliku za dokazivanje.

Svjetsko prvenstvo u Kataru dobro je počelo za aktuelnog šampiona, Francuzi su u prvom kolu grupne faze savladali Australiju (4:1) uz dva gola magičnog Olivijea Žirua. Bilo je i loših vijesti poput povrede Lukasa Ernandeza, pa će Didije Dešan do kraja turnira morati sa 24 igrača da pregura sve obaveze. I pored toga, svoje igrače ne želi da štedi.

Iz Dohe stižu šokantne vijesti. Francuska je zakazala prijateljsku utakmicu tokom Mundijala! Fudbaleri koji sinoć nisu bili u prvom planu selektora Francuske večeras će imati priliku da se istrče i razigraju, a možda i ubijede Dešana da se u drugoj rundi grupne faze opredijeli za nekog od njih. Kako prenose francuski mediji, aktuelni svjetski šampion večeras će odigrati prijateljski susret sa Al Garafom, katarskim prvoligašem.

Tim za koji su svojevremeno igrali Marsel Desai, Ze Roberto, Vesli Snajder ili Žuninjo Pernambukano poslužiće francuskoj selekciji da i oni koji nisu učestvovali u pobjedi nad Australijom ostanu u formi. Dešan računa da će mu svaki igrač biti potreban na turniru, pa na ovaj način želi da maksimalno proširi rotaciju.

Izvor teksta: Mondo
Izvor fotografije: FONET/ALESSANDRA TARANTINO/AP

Comments are closed.