Luis Van Gal

DAO BROJEVE IGRAČIMA PREMA STAROSTI (FOTO)
Zanimljiva odluka Van Gala

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Luj van Gal izjavio je da vjeruje u dobar rezultat na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, prenose lokalni mediji.

Holandija će na Mundijalu, koje počinje 20. novembra, igrati u grupi A sa Katarom, Senegalom i Ekvadorom.

Van Gal vjeruje da Holandija može da ostvari bolji rezultat nego na Mundijalu 2014. kada je bila treća na svijetu.

“Ne mislim da imamo najbolje fudbalere na svijetu u timu, ali vjerujem u ekipu i taktiku. Možemo daleko da doguramo, a potrebna nam je i sreća. Želim da igrači zamisle da smo svjetski šampioni. Ako to možete da zamislite, onda to isto možete da ostvarite i na terenu. Imamo fudbalere, koji savršeno odgovaraju taktičkom planu”, rekao je Van Gal.

On je rekao da je brojeve na dresovima dijelio prema starosti fudbalera.

“O tome obično razgovaram sa igračima, ali sada nisam. Igračima sam dao brojeve, koji odgovaraju njihovim godinama. To nije šala. Nikada se ne šalim na konferencijama za novinare, već objašnjavam zašto sam to uradio”, dodao je selektor Holandije.

Van Gal je takođe ponovio svoju tvrdnju da Katar ne bi trebalo da bude domaćin Svjetskog prvenstva, ali je rekao da je to zato što je premalen za turnir od 32 tima i da bi domaćinstvo trebalo da bude ograničeno na velike fudbalske zemlje. Još je rekao da će očekivanih 3.000 holandskih navijača koji će otputovati na turnir biti važno za njegov tim.

“Fantastično je što će oni biti ovdje.”

O navijačima koji bojkotuju Svjetsko prvenstvo u Kataru zbog zabrinutosti za ljudska prava, Van Gal je dodao:

“U pravu su što to rade, ali nadam se da ćemo igrati tako dobro da će na kraju turnira, kada igramo finale, gledati na TV-u kako smo dobri”, zaključio je Van Gal.

Izvor teksta: Sportal
Izvor fotografije: Getty Images

Comments are closed.