_xlarge

MBAPPE NE VOLI MESIJA I NEJMARA?
Mbape bez asistencije Brazilcu i Argentincu

U prethodnom periodu mogli smo vidjeti mnoge priče oko toga kako Kylian Mbappe baš i ne podnosi najbolje što ponekad i nije prva zvijezda u PSG-u.

Mbappe je ljetos iznenadio sve kada je odlučio da produži ugovor s Parižanima iako su već mnogi vjerovali da gotovo sigurno prelazi u Real Madridm. Francuz nije najbolje ušao u sezonu i sve je počelo svađom s Neymarom oko toga ko će izvesti penal, a kasnije je klupko počeo da se odmotava i pokazuje da situacija u svlačionici PSG-a nije baš najbolja. Tada je Mbappe bezobrazno prošao i pored Messija koji ga je samo pogledao i čudio se zašto se tako ponaša, a mnogi su shvatili da oni nisu u tako dobrim odnosima kao što se tvrdi.

Sve je pokušao da smiri trener ovog tima Christophe Galtier koji uporno tvrdi da je sve u najboljem redu, te često je on taj koji brani Mbappea nakon nekog nepromišljenog poteza kao tog kada se s Neymarom svađao oko penala.

Francuski mediji nastavili su pratiti kako Messi, Neymar i Mbappe sarađuju na terenu i došli su do veoma podatka. Naime, Messi i Neymar očito bez problema sarađuju s Mbappeom, ali on baš se ne može pohvaliti da im uzvraća na isti način. Messi je u dosadašnjem dijelu čak pet puta asistirao Mbappeu za gol, dok je tri puta asistirao Neymaru. Neymar je upisao tri asistencije za golove Mbappea, dok je dva puta asistirao Messiju.
Međutim, kada su pogledali statistiku Mbappea mnogi su se iznenadili, ali i i shvatili da priče oko loših odnosa napadača PSG-a i nisu baš be z osnova.

Zaključak je pokazao da u dosadašnjem dijelu sezone Mbappe niti jednom nije asistirao Messiju i Neymaru što je zaista iznenađujuće u odnosu na prošlu sezonu kada je to bilo dosta bolje. Mbappe je pogodio deset puta u svim takmičenjima, ali je još uvijek bez asistencije i većinu akcija on odluči da završava. Da nešto baš i ne štima pokazuje činjenica da je Mbappe prošle sezone bio prvi asistent Lige 1 sa čak 17 asistencija u 35 utakmica.

Možda je francuski napadač jednostavno nešto opuštenije ušao u sezonu, ali priče da baš nema s Messijem i Neymarom najbolji odnosu su sve češće, a ova statistika je samo dodatno podgrijala te špekulacije.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *