Luis Suarez Nacional

SUAREZ NAPUŠTA OTADŽBINU?
Ima želju da se vrati u Evropu

Luis Suarez je na kraju prošle sezone napustio Atletico Madrid i odlučio se vratiti u Urugvaj gdje je potpisao za Nacional u kom je ponikao.

Jedan od najboljih napadača na svijetu prije 16 godina napustio je ovaj klub kada je prešao u Groningen, a na kraju je ostavio veliki trag u Ajaxu, Liverpulu i Barseloni.

Suarez je prije dvije godine kao slobodan igrač iz Barcelone otišao u Atletiko Madrid i u prvoj sezoni je vodio madridski klub do titule prvaka Španije što je bio dokaz da ima još mnogo toga da pokaže na fudbalskoj sceni. Međutim, kada mu je ljetos istekao ugovor s Atletikom odlučio je da se na nagovor mnogih vrati u Urugvaj i potpiše za Nacional gdje je zaista dočekan kao pravi kralj.

Ipak, urugvajski mediji navode da Suarez nije previše zadovoljan u Nacionalu i da vjeruje da još uvijek može da igra nekoliko sezona na vrhunskom nivou, te kako stvari stoje napustit će ovaj klub prije nego što se očekivalo. Ovaj 35-godišnji napadač s Nacionalom ima ugovor do kraja ove godine, ali navodno postoji opcija da Suarez već na kraju narednog mjeseca raskine saradnju i ponovo ode van Urugvaja.

Krajem oktobra završava se sezona u Urugvaju i Suarez je očito odlučio da već nakon posljednjeg kola traži raskid ugovora, a glavna želja mu je da se pokuša vratiti u Evropu. Ipak, ukoliko ne bude dobio neku primamljivu ponudu iz Evrope očekuje se da Suarez ide u MLS ili na kraju krajeva čak i u Aziju gdje bi mogao da zaradi ogroman novac. Navodno, u klubu su iznenađeni takvom odlukom Suareza jer su bili sigurni da će produžiti ugovor i čak ostati u klubu do kraja karijere, ali je očito da iskusni napadač ima neke drugačije planove.

Suarez je od dolaska u Nacional za ovaj klub odigrao deset utakmica, te je mrežu tresao četiri puta a pritom je upisao i tri asistencije. Iako je jasno da je na zalasku karijere Suarez sigurno još uvijek može igrati na vrhunskom nivou što je potvrdio u Atletiko Madridu, ali i u Nacionalu gdje je odigrao nekoliko odličnih utakmica.


Izvor fotografije: Marca

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *