EPA norveska

NORVEŽANKAMA DEVETI PUT EVROPSKA TITULA (VIDEO)
Prvi put povele u 54. minuti

Završeno je Evropsko prvenstvo za rukometašice nevjerovatnom utakmicom u skandinavskom klasiku između Danske i Norveške.

Nakon dosta drame, uzbuđenja i preokreta do trijumfa i titule prvakinja Evrope stigle su rukometašice Norveške koje su slavile rezultatom 25:27.

Dankinje bolje otvaraju susret. Prvo poluvrijeme su igrale sjajno imale su solidno vođstvo i na pauzu odlaze sa 15:12 iako su u jednom trenutku imale i +5.

Norvežanke je u prvom poluvremenu držala Nora Mork koja je postigla sedam od 12 norveških golova.

Ipak u nastavku susreta bude se Norvežanke, nisu dozvolile Dankinjama da drže ritam iz prvog poluvremena i u 57. minuti na semaforu je bilo 24:24, ušlo se u dramatičnu završnicu.

U tim trenucima na dvije minute prije kraja Norveška prelazi u vođstvo od 24:25.

Do kraja meča Dankinje su pokušavale da vrate egal, ali griješe i Norvežanke idu na 24:26 što je bilo dovoljno za konačnih 25:27 i devetu evropsku titulu.

Norvešku je do trijumfa predvodila Nora Mork sa osam golova, Kristine Breistol je postigla četiri gola. Među stativama odlična je bila Silje Solberg sa devet odbrana. U danskim redovima raspucana je bila Katharina Louise Vinter Burgaard sa šest golova, Sandra Toft je na golu skupila 11 odbrana.

Ranije su rukometašcec Crne Gore osvojile bronzu savladavši Francusku nakon produžetaka sa 27:25.


Comments are closed.