Florentino Perez

PEREZ: FUDBAL JE “BOLESTAN”

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez rekao je na svečanosti koja je okupila sve sekcije kluba da je fudbal “bolestan”.

Najglasniji od zagovarača ideje o Superligi Evrope zahvaljivao se brojnim igračima i trenerima što košarkaškog, što fudbalskog tima uoči početka nove takmičarske godine.

Perez se i ovaj put dotakao teme stanja u globalnom fudbalu rekavši da UEFA nema sluha za ideje koje su im se predočile uporedivši ovaj sport s tenisom.

“Novi model koji predlaže UEFA samo će pogoršati problem… Da je UEFA odgovorna za svjetski tenis, vidjeli bismo mečeve između Nadala i Federera samo dva ili tri puta godišnje. Fudbal je bolestan. Mladi su sve manje zainteresovani za ovaj sport. Gubimo globalnu bitku za zabavu”, rekao je Perez i potom nastavio da kritikuje one koji misle da bi konstantne utakmice velikana u Superligi Evrope bile dosadne.

“Nadal i Đoković su se sastali 59 puta. Da li su njihovi mečevi bili dosadni? Real i Liverpul – samo devet puta za 67 godina. Zašto je poenta lišavati navijače takvih utakmica”.

On je potom odgovorio prvom čoveku Pari Sen Žermena Naseru Al-Kelaifiju.

“Al-Kelaifi kaže da je Real pokrenuo priču o Superligi Evrope jer se plaši nadmetanja i konkurencije. Moram da ga podsetim samo da je Real najuspešniji klub u istoriji sporta”, istakao je Perez.

Fotografija: MARCA


Comments are closed.