Slavija RADNIK

RADNIKU BOD U ISTOČNOM SARAJEVU!
Loš teren u Istočnom Sarajevu

Fudbaleri Slavije i Radnika odigrali su nerješeno bez pogodaka u zaostaloj utakmici 2. kola Prve lige Republike Srpske.

Utakmica u Istočnom Sarajevu igrana je po jako teškom terenu ali to nije spriječilo fudbalere oba tima da pruže sadržajnu utakmicu. Konkretniji je bio bijeljinski Radnik, a kod domaćina se osjetio izostanak pojedinih fudbalera što zbog žutih kartona što zbog povreda.

Prvi je zaprijetio Radnik preko Aleksandra Maksimovića u četvrtoj minuti ali njegov šut ide preko gola a na drugoj strani loptu pored gola glavom šalje Danijel Erić. U 22. minuti igrač domaćih Petar Dabić jako lijepo izvodi skraćeni korner, Mišović na drugoj stativi ne uspjeva lijepo da uputi šut, ali se stvara velika gužva pred golom, ali golman gostiju Nikola Lakić u posljednji trenutak hvata loptu ispred Đerića.

Domaćin atakuje na gol gostiju pa u tridesetoj minuti Đorđe Avdalović pokušava dva puta, prvi put Lakić hvata loptu a drugi put lopta ide pored gola. Najbolju šansu u prvom poluvremenu Radnik ima u 34. minuti. Bojan Burazor je odlično centrirao iz slobodnog udarca, Aleksandar Maksimović glavom šutira, ali Nino Nedžibović na gol liniji odlično reaguje, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu rezervisti Nikola Bjeloša i Luku Asentić kreiraju veliku šansu Slavije u 58. minuti. Bio je korner za Radnik, Vladan Mandić je očistio sa prve stative, uslijedila je brza kontra povukao Bjeloš, odigrao je u sredinu za Asentića, ali on šutira pored gola.

Bjeloš je prijeto golu Radnika u još dva navrata ali golman Lakić bio je siguran u prvoj navratu a u drugom lopta je otišla pored gola. Trener gostiju Velibot Đurić ubacio je dvojicu svježih igrača sredinom drugog poluvremena Vasića i Vesića što je donijelo živost i prodornost u igri. Upravo iz jednog takvog prodora, Vesić pokušava da iznenadi udarcem na prvu stativu Nedžibovića, on brani.

U posljednjih deset minuta domaćin je još više pritisnuo i umalo u 88. minuti nakon katastrofalne greške Đorđa Kasalovića na šesnaest metara kada mu je Luka Asentić ukrao čistu loptu, izašao sam na Nikolu Lakića, ali je šutira pored gola što je bilo sve u ovoj dinamičnoj utakmici kojoj su falili samo golovi.

Tabela Prve lige Republike Srpske:

PozicijaEkipaUtakmiceBodovi
1Krupa922
2Sloboda (NG)920
3Laktaši919
4Zvijezda09919
5Sutjeska919
6Slavija918
7Radnik917
8Rudar Prijedor915
9Željezničar913
10Famos912
11Tekstilac99
12Kozara99
13Podrinje99
14Sloboda (MG)98
15Drina97
16Ljubić97
17Omarska94
18Alfa Modriča93


Izvor fotografije: Mondo/Vito Mrkonjić

Comments are closed.