1652703464-85215845-750x500

Rakočević za SK: Real ili Efes, skoro hamletovska dilema

Srčanost, požrtvovanost, žilavost, upornost, samo su neke od osobina koje su ga krasile tokom igračke karijere. Da ne zaboravimo, strelac evropskog kalibra. I to takav, da je od šale nizao priznanja, za neophodnu veštinu, koja je u nekim novim sportskim vremenima (iz)gubila na značaju, kao da se više ne igra za koš više. Igor Rakočević, Zvezdina legenda, nestrpljivo iščekuje fajnal.for (19-21. maj) u Beogradu.

Završni turnir prestižnog takmičenja Evrolige, na kojoj je i sam nekada učestvovao, ali igrom sudbine, bez obzira na prebogat „si vi“, nikada nije podigao pehar namenjen evropskom šampionu. Ambicija je nadvladala nekadašnji žal, posebno kada u rodnom gradu, koji je po ko zna koji put na sportskom ispitu, može da vidi kontinentalni krem.

„Izuzetno sam ponosan što je Beograd još jednom domaćin kvartetu koji će odlučivati o najvrednijem klupskom peharu. Žao mi je što nema naših učesnika, ali je ovo domaćinstvo potvrda visokog organizacionog kvaliteta. Glavni grad ima kapacitete za ovakav događaj. Fantastičnu dvoranu, najveću i najlepšu na Balkanu. Tu su i adekvatni smeštajni kapaciteti, publika koja se razume i, iznad svega, istinski voli košarku. Šta više da se poželi, nema mnogo takvih sredina u Evropi. Pre četiri godine, za organizaciju F4, dobili smo mnogo pohvala. Nadam se da možemo još bolje, da nadmašimo sebe“, konstatuje Rakočević na početku razgovora za Sport klub.

Odbrojavanje pred veliki događaj se bliži kraju, a sa njim kladioničarske i navijačke tenzije. Ni nekom ko ovaj sport ima u malom prstu nije lako da „preseče“.


Tagovi: Nema ponuđenih tagova

Comments are closed.