Srbija SAD odbojka

SRPSKI ČAS ODBOJKE SAD-U
Meč obilježila Tijana Bošković

Odbojkašice Srbije savladale su u okviru petog kola grupne faze Svjetskog prvenstva Sjedinjene Američke Države rezultatom 3:0.

Po setovima je bilo 25:20, 25:23 i 25:13. Meč je obilježila jedna od najboljih odbojkašica svijeta Tijana Bošković koja je meč protiv aktuelnih olimpijskih šampionki završila sa 25 poena.

Amerikanke su bolje otvorile meč i u jednom trenutku stekle četiri poena prednost u prvom setu, ali je Srbija serijom 6:0 preokrenula rezultat u svoju korist i povela sa 1:0 u setovima.

Sličnu sliku gledali smo i u drugom setu, ponovo su srpske odbojkašice nešto sporije ušle u meč i dozvolile da rival nametne svoj ritam, a onda je na scenu stupila Tijana Bošković zahvaljujući kojoj je Srbija i stigla do velike prednost od 2:0.

Treći set bio je doktorska odbojkaška disertacija igračice Edžašibašija koja je zajedno sa ostalim reprezentativkama odigrala furiozan treći set i olimpijskim šampionkama nis dozvolile ni promil šanse da mogu do eventualnog preokreta.

Tijana Bošković meč je završila sa 25 poena, po osam su upisale Jovana Stevanović i Sara Lozo, dok je Bianka Buša postigla sedam poena.

Nastavak takmičenja reprezentacija Srbije, aktuelni svjetski prvak, igraće u u F grupi zajedno sa Poljskom,protiv koje igra sutra od 20:30, Dominikanskom Republikom, Tajlandom i Turskom a tu su i reprezentacije SAD,Kanade i Njemačke koje su u novoformiranu grupu došle zajedno sa Srbijom kao prve četiri plasirane reprezentacije iz grupe C.

Srbija je prvoplasirana novoj grupi sa 14 bodova a u četvrtfinale će se plasirati četiri najbolje ekipe u grupi a zanimljivo je da je FIVB donio odluku da se u toj fazi takmičenja, kao i u polufinalu, ukrste reprezentacije iz iste grupe.

U E grupi, iz koje Srbija može dobiti rivala tek u eventualnom finalu ili meču za treće mesto, nalaze se Italija, Belgija, Holandija, Portoriko, Kina, Japan, Brazil i Argentina.


Izvor fotografije: FIVB

Comments are closed.