FIFA TROFEJ

TROFEJ SVJETSKOG PRVENSTVA U BEOGRADU SA NADOM DA ĆE SE VRATITI!

Trofej namjenjen osvajaču Svjetskog prvenstva u fudbalu stigao je danas u Beograd, u okviru turneje po zemljama koje će učestvovati na Mundijalu u Kataru.

Svečanosti u Beogradu koju su organizovali FIFA i Koka-Kola, prisustvovali su selektor Srbije Dragan Stojković i proslavljeni italijanski reprezentativac Marko Materaci, koji je prethodno posjetio stadion Crvene Zvezde.

“Velika je privilegija naći se u ulozi domaćina ovako velikog skupa. Predivan je osjećaj kada ste blizu jednog od najprestižnijih i najljepših trofeja u svijetu sporta”, izjavio je Stojković, a prenio Fudbalski savez Srbije (FSS).

Selektor Srbije je dodao i da je “Zlatni globus san svakog selektora”.

“Ja i sve moje kolege koje će u novembru i decembru putovati u Katar, sanjamo o tome da ovaj trofej imamo u svojim rukama i poslije finalne utakmice”, rekao je Stojković.

Materaci, svjetski šampion sa Italijom 2006. godine, rekao je da svako dijete koje napravi prve fudbalske korake sanja da podigne pobjednički trofej Svjetskog prvenstva.

“Za Srbiju me vežu mnogo lijepe uspomene, u Interu sam igrao zajedno sa Sinišom Mihajlovićem i Dejanom Stankovićem. Gospodinu Stojkoviću želim da čestitam plasman na Svjetsko prvenstvo i da mu poželim da u Kataru napravi još jedan podvig sa svojom ekipom”, izjavio je Materaci.

Italijan je rekao i da je zahvaljujući Dekiju i Mihi, emotivno vezan za Srbiju tako da će sigurno navijati za Srbiju.

“Stojković na raspolaganju ima mlade i talentovane fudbalere, ali i one iskusne koji će znatii da se prilagode uslovima i neobičnom terminu u kome se igra turnir u Dohi. Ne bi me uopšte čudilo ukoliko budete najprijatnije iznenađenje Svjetskog prvenstva”, rekao je on.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *