Ivan Cvetković

TUŽNA SLIKA SA OTVARANJA SP
Da li je ovo realnost fudbala u Kataru?

Utakmicom između Katara i Ekvadora počelo je dugo iščekivano Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Ekvador je uspio da slavi protiv reprezentacije domaćina i čini se lakše od očekivanog upiše tri boda na startu.

Otvaranje Mundijala je bilo spektakularno međutim, nakon utakmice u centru pažnje se našla tužna slika koja je nastala sredinom drugog poluvremena.

Stadion “Al Bajt” koji je na početku utakmice bio ispunjen do posljednjeg mjesta se ispraznio za gotovo trećinu, jer se većina navijača nije ni vratila sa poluvremena.

Navijači Katara su razočarani igrom svog tima i jasno je da su navijači očekivali više, a preranim odlaskom sa utakmice su jasno dali do znanja svojim reprezentativcima šta misle o njihovom nastupu. Iako je domaćin uložio milione u organizaciju, ova slika nažalost pokazuje realnost, ali i činjenicu kakav “status” ima fudbal, ali i reprezentacija Katara.

Ovakve scene nisu iznenađujuće, jer je jasno da fudbal i nije baš toliko popularan  u ovoj azijskoj zemlji, a to je ova utakmica najbolje pokazala.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Ivan Cvetković

Comments are closed.