795bee8a19bf450851702ad36d220a86_L

ZAGREB DOVEO RUKOMETAŠA SRBIJE
Pojačanje za Zagrebčane

Rukometaš Izviđača i reprezentacije Srbije Miloš Kos postao je novi član nekadašnjeg dvostrukog prvaka Evrope, PPD Zagreba. Ljubuški klub saopštio je da je postignut dogovor o prelasku lijevog beka Miloša Kosa u tabor Zagrepčana.

“Uz pomiješane osjećaje tuge, ali i sreće naš Miloš Kos od juče više nije naš član. Sinoć kasno, nakon povratka iz Slovačke gdje je igrao za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za EURO 2024, Miloš se oprostio od svojih dojučerašnjih saigrača i članova struke, te jutros rano krenuo za rodnu Kozarsku Dubicu, odakle će se priključiti ekipi PPD Zagreba”, saopštili su “skauti”.

Miloš Kos jedan od ponajboljih mladih igrača u regiji i seniorski reprezentativac Srbije, rođen je 1. avgusta 2002. godine, a kao šesnaestogodišnji dječak je došao u Izviđač iz Kozarske Dubice.  Za Izviđač je debitovao prije četiri godine a u te četiri sezone je sa “skautima” osvojio dvije titule šampiona i Kup Bosne i Hercegovine.

Ove godine je po najviše zbog njegovih partija mlada reprezentacija Srbije osvojila bronzanu medalju pa je selektor Antonio Đerona pozvao Kosa i u seniorski tim. Nedavno je Miloš Kos u jednom intervju rekao da je prezadovoljan prijemom i svime što je doživio noseći dres Izviđača.

“Preporučio bih svakom djetetu, ako ikad dobije poziv od Izviđača, neka odmah spakuje stvari i dođe u Ljubuški”, rekao je Kos, prenosi klupski sajt Izviđača uz pozdrav: “Miloše hvala ti i srećno”.

Kos je izjavio da je nakon par titula u Bosni i Hercegovini ovo jedan veliki iskorak za njega.

“Liga šampiona je ostvarenje sna naravno i moram se iskreno zahvaliti Zagrebu na ukazanoj prilici. Ekipa je jako dobra, neke igrače naravno znam bolje, s nekima sam i igrao i vjerujem da ću se dobro uklopiti. U zadnjih par dana se dosta toga dogodilo za mene, prvi put sam i nastupio za seniorsku reprezentaciju Srbije i moram reći da sam stvarno presrećan i uzbuđen zbog svega što slijedi. Ne osjećam neki pritisak, moj cilj je nastaviti da rastem kao igrač i čovjek i smatram da je PPD Zagreb sjajna okolina za to”, istakao je Kos, a prenio klupski sajt.

Trener Zagreba Ivica Obrvan bio je zadovoljan dolaskom Kosa.

“Radi se o izuzetno mladom igraču koji je na zadnjem juniorskom Evropskom prvenstvu pokazao svu raskoš svog talenta. Igrajući u generaciji zajedno sa Stefanom Dodićem bio je jedan od najbolji igrača turnira a u ekipi Ljubuškog već nekoliko godina pokazuje da je riječ o sjajnom talentu. Smatram da je ovo odličan posao od strane uprave kluba jer smo dolaskom Miloša Kosa svi mi višestruko na dobitku. Miloš je igrač budućnosti i Zagreb je s njim dobio sjajnog lijevog vanjskog za narednih nekoliko godina ali smatram da nam on može pomoći već ove sezone i da će bez obzira na proces prilagođavanja koji je nužan biti plus za našu ekipu i pomoći nam da bolje igramo”, rekao je Obrvan.


Izvor fotografije: IKS PORTAL

Comments are closed.