MADRID, SPAIN - DECEMBER 03: Novak Djokovic of Serbia  wipes away sweat during the Davis Cup Semi Final match between Croatia and Serbia at Madrid Arena on December 03, 2021 in Madrid, Spain. (Photo by Sanjin Strukic/Pixsell/MB Media/Getty Images)

ĐOKOVIĆ SEDMI NA NOVOJ ATP LISTI
Pao za jedno mjesto

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pao je za jedno mjesto nakon tek završenog US opena i u novu nedelju kreće kao sedmi teniser svijeta.

Đokoviću nije bilo dopušteno da uđe u Sjedinjene Američke Države zbog svog vakcinacionog statusa, te je izgubio 1200 bodova što ga je na listi spustilo za jedno mjesto niže.

Najviše je na njegov plasman uticao sjajan rezultat Kaspera Ruda koji je skočio za pet pozicija i sada je drugoplasirani teniser svjeta sa 5850 poena, dok prvo mesto od danas zauzima Karlos Alkaraz sa 6740. Trećeplasirani je Rafael Nadal, a potom slijede Danil Medvedev, Aleks Zverev i Stefanos Cicipas.

Samo 20 bodova iza Đokovića je Britanac Kameron Nori sa 3550 poena, dok je na devetom mestu Andrej Rubljov. Top 10 kompletirao je Humbert Hurkač.

Od ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je skočio za tri mesta i sada je 33. na svjetu, Krajinović je identično napredovao za 41. poziciju a među 100 najboljih su još Laslo Đere i Dušan Lajović, koji zauzimaju 66. odnosno 92. mjesto na novoj listi.


Izvor fotografije: Pixsell/MB Media

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *