PROFIMEDIA POVREDA SAUDIJAC

IGRAČ SAUDIJSKE ARABIJE VJEROVATNO ZAVRŠIO KARIJERU (VIDEO)
Sudar sa golmanom bio koban

Pitanje je da li će Al Šarani koji je juče doživio stravičnu povredu na meču Saudijske Arabije protiv Argentine ikada više zaigrati fudbal.

Saudijska Arabija napravila je jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Mundijala, pošto je na startu grupne faze nakon preokreta savladala moćnu Argentinu predvođenu Lionelom Mesijem sa 2:1.

Saudijsci su sa dva brza gola početkom drugog poluvremena stigli do prednosti koju su uspješno sačuvali do kraja meča. Argentina je u finišu napadala kako bi barem bod izvukla, a jedna duga lopta koja je išla u kazneni prostor Saudijske Arabije bila je kobna za štopera Jasera Al Šaranija.

U namjeri da ispuca loptu golman Saudijske Arabije Al Ovais je u punom naletu koljenom udario u glavu Al Šaranija, koji je bio nokautiran. Sudija Vinčić je napravio kardinalnu grešku jer nije odmah zaustavio meč, pa je nesrećni fudbaler ležao bez svijesti na terenu.

Nosila su ga iznijela sa stadiona i hitno je prebačen u bolnicu gde je ustanovljeno da je doživio stravične povrede. Isplivao je rendgenski snimak njegove glave na kom se vidi prelom vilice i nekoliko kostiju lica, a zadobio je i unutrašnje krvarenje. Nesrećni štoper hitno je prebačen na kliniku u Njemačku gdje će biti operisan. Za njega je prvenstvo završeno, a pitanje je da li će više ikada i zaigrati fudbal.


Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.