Novi pazar STARSPORT

NOVI PAZAR OD POSLJEDNJE 43 DOMAĆE UTAKMICE 30 IGRAO PRED PRAZNIM TRIBINAMA
Uračunati i mečevi za vrijeme korone

Novi Pazar u petak dočekuje Vojvodinu u utakmici 14. kola Superlige Srbije a ovaj meč posebno je interesantan usljed činjenice da će, prvi put u tekućoj sezoni, ekipa iz Novog Pazara meč na domaćem terenu igrati uz prisustvo navijača.

Razlog zašto će tek sada publika u Novom Pazaru moći uživo da posmatra svoje ljubimce je kazna koju je Fudbalski savez Srbije izrekao Pazarcima, zbog incidenata na utakmici sa IMT-om u doigravanju za opstanak u najvišem rangu srpskog fudbala na kraju prošle sezone.

Međutim ono što ovu priču čini nevjerovatnom je podatak, na Instagram stranici ftbl.serbia, da je Novi Pazar od posljednje 43 utakmice na svom stadionu, čak 30 odigrao bez prisustva publike računajući period od 2020. godine.

U ovaj broj uračunati su i mečevi iz perioda kada su sve utakmice igrane bez publike zbog koronavirusa, ali i pored toga ovo predstavlja nevjerovatnu brojku. Meč protiv Vojvodine svakako će biti veliki test za domaće navijače, jer nikome ne bi trebalo da bude u interesu da se utakmice igraju pred praznim tribinama. Utakmica između Novog Pazar i Vojvodine proglašena je visokorizičnom, a očekuje se i dolazak oko 100 gostujućih navijača.

Vidjećemo hoće li Pazarci konačno pokazati gostoprimstvo ili će organi Fudbalskog saveza Srbije ponovo imati pune ruke posla.


Izvor fotografije: Starsport

Comments are closed.