1652635119-Stefanos-Cicipas-750x547

Cicipasova oda Novaku: On je kao formula, najbolji od svih

rčki teniser Stefanos Cicipas kaže da su Karlos Alkaraz i Novak Đoković najveći favoriti pred Rolan Garos, kao i da ga Đoković inspiriše.

U finalu mastersa u Rimu, Cicipas je izgubio od Đokovića sa 6:0, 7:6 (7-5).

„Probao sam da ostanem u meču posle prvog seta, da pronađem rešenja. Šteta, servirao sam za drugi set, mogao sam i da imam dva brejka prednosti, ali nisam imao neku dodatnu energiju koja mi je bila potrebna da završim drugi set. On je igrao zaista dobro. Počeo je neverovatno, bio je na svakoj lopti, nije pravio greške“, rekao je 24-godišnji Cicipas.

Grk je rekao da mu je teško da igra sa specifičnom senkom koja je otežavala vid na terenu, ali i da je za Đokovića bilo isto. Potom su Stefanosa pitali ko je favorit na predstojećem Rolan Garosu.

„Trenutno je to Karlos Alkaraz. Previše imena. Alkaraz ili Novak, obojica igraju sjajno i oni su favoriti. Ja moram da popravim nekoliko stvari u igri. Ne znam da li ću uspeti, ali nadam se da hoću do Rolan Garosa. Voleo bih da budem tu sa njima, ali moram da unapredim neke detalje. Na papiru sam sve bliži, ali to je na papiru. Rolan Garos je maratona, čak i više od drugih slemova. Mora čovek potpuno da se potroši i duhovno i fizički na terenu, to je svojstvo šljake, da iscedi sve iz tebe. Odmoriću se nekoliko dana i početi da treniram. Nadam se da mogu daleko“.


Tagovi: Nema ponuđenih tagova

Comments are closed.